Profiloimaton
Yksi kaipaa äksöniä. Toinen hakee kiksejä. Kolmas haluaa syntyä uudelleen. Neljäs tahtoo kostaa. Viides on porukan aivot, joka ei tunne eikä kunnioita mitään.

Kansikuva (EPUB)
Arvio
31 arviota
Profiloimaton
Leena Välikangas

Yksi kaipaa äksöniä. Toinen hakee kiksejä. Kolmas haluaa syntyä uudelleen. Neljäs tahtoo kostaa. Viides on porukan aivot, joka ei tunne eikä kunnioita mitään.

"Toi porukka, jonka mä sain kasaan, oli aivan optimaalinen suunnitelmalle. Se oli kuin olis pelannu hyvää tietsikkapeliä ja selvittäny tason toisensa jälkeen. Ne toimi just niin tyhmästi kuin mä oletinkin. Kaikkee ei kuitenkaan voi laskee, kun ihmismieli on kyseessä. Sitä on niin vaikee hallita, vaikka sulla on kaikki keinot, viisaus ja tieto."

Viisikko kohtaa irkissä ja pian on helvetti käynnissä. Estääkseen tapahtumat nettipoliisi on mahdottoman tehtävän edessä. Se on kuin etsisi pientä metallilaatikkoa kilometrien pituiselta rantahietikolta.

Hurja lähikuva nuorista ja heidän maailmastaan, sellaisena kuin he itse sen kertoisivat. Tarina tarjoaa inhimillisen näkökulman myös nuoren poliisin arkeen huolineen ja unelmineen. Tässä asetelmassa ei ole vihollisia, on vain häviäjiä, jotka kaikki huutavat apua – ja varoituksen yhteiskunnalle.

Avainsanat: jännityskirjallisuus, rikoskirjallisuus, väkivalta, Internet, nuoret, koulut, rikostutkijat, koulusurmat

K-15 Tämä kirja sisältää voimakasta kielenkäyttöä ja väkivaltaa eikä sitä suositella alle 15-vuotiaille.


Jaa linkki tähän kirjaesittelyyn
EPUB
syväkirja

Julkaisutiedot

Profiloimaton
Välikangas, Leena
Muut tekijät: Suihkonen, Johanna
Kuvat: Markku Metso
Pituus: 327 200
Lukuaika: 5 tuntia
ISBN 978-952-5881-03-5 (EPUB)

Profiloimaton on saatavilla myös syväkirjana. Tutustu syväkirjaversioon.

Ilmainen lukunäyte

EPUB-muotoinen lukunäyte on luettavissa lukulaitteilla sekä tietokoneilla, taulutietokoneilla ja älypuhelimilla, joihin on asennettu EPUB-lukuohjelma.

Tietokoneella lukemiseen suosittelemme Adobe Digital Editionsia. Ohjelma on englanninkielinen.

EPUB
EPUB

Lataa, noin 505 kt


EPUB
HTML

Avaa selaimessa


Lataa omaksi jälleenmyyjältäsi

EPUB-muotoinen kirja lukulaitteille, taulutietokoneille, tietokoneille ja älypuhelimille:

eLibris
Elisa Kirja
Ellibs
Fabula
iBookstore
Kirjalabyrintin latauskauppa

Leena Välikangas
LEENA VÄLIKANGAS (s. 1957, Kemi)

Leena Välikangas on toiminut mm. nuoriso- ja raittiussihteerinä, jengityöntekijänä, kiinteistövälittäjänä ja yrittäjänä. Hänellä on kaksi aikuista lasta. Nykyisin hän asuu Oulussa miehensä kanssa ja rentoutuu töiden jälkeen murhamysteerien...

Lue lisää »

Tuotanto

Huuto yössä, novelliantologia, 2011
Profiloimaton, romaani, 2010
82 kuittaa, romaani, 2008

Leenan kotisivut:

www.leenavalikangas.julkaisee.fi

Miksi?

Profiloimaton sai alkunsa ahdistuksesta, jota tunsin koulusurmien jälkeisen keskustelun hiljennyttyä.

Heti tapahtumien jälkeen kohistiin ja etsittiin keinoja ennaltaehkäistä lasten ja nuorten lisääntyvää pahoinvointia. Kaikki tehdyt tutkimukset osoittivat, että niin kotona, koulussa kuin muuallakin yhteiskunnassa on paljon parannettavaa. Keskustelut kuitenkin tyrehtyivät. Muut, "mielenkiintoisemmat" aiheet valtasivat areenan.

Halusin kirjoittaa tämän kirjan herättämään keskustelua uudelleen ja ottamaan kantaa ikään kuin nuorten maailmasta käsin. Sen fiktiiviset henkilöt voisivat olla olemassa ja elää kyseistä todellisuutta joka päivä kaivaten ihmistä tai ihmisiä välittämään, huolehtimaan, ymmärtämään ja rakastamaan.

Elokuussa 2010
Leena Välikangas