Uutisia Himalajalta
Ilottelu aatteen koelaboratoriossa

Kansikuva (EPUB)
Arvio
32 arviota
Uutisia Himalajalta
Raine Mäkinen

12-vuotias Kasperi, jolla on supermuisti ja muita erityisiä ominaisuuksia, jää orvoksi. Vanhemmat ovat kadonneet pysyvästi yhdelle kuumailmapallomatkoistaan ja puolimilitantti Eno Ykkönen ottaa pojan kasvatuksen vastuulleen.

Enolle ja hänen kenneliä pyörittävälle topakalle rouvalleen Kasperi on kuitenkin liikaa – tai Eno, rouva ja koirat ovat Kasperille liikaa – ja paikalle kutsutaan Spesialisti. Spesialistin laatiman lausunnon myötä Kasperin elämän suunta on saneltu ja hänet passitetaan sisäoppilaitokseen. Tekeekö aatteellinen kurinpito tehtävänsä vai meneekö jokin sittenkin pieleen?

Raine Mäkisen seitsemäs romaani vilisee omaperäisiä tyyppejä ja yllättäviä käänteitä. Se luo hirtehisen kuvan tulevaisuuden Suomesta, jossa seuraavasta lamasta ei enää toivutakaan. Pohjimmiltaan tarina on syvällinen satiiri ihmisen valinnasta avuttomuuden, sulkeutumisen ja ideologian välillä.

Avainsanat: humoristinen kaunokirjallisuus, kehitysromaanit, nuortenkirjallisuus, satiiri, dystopiat, yhteiskunta, talous, aatteet, ideologia, kasvatus, Aspergerin oireyhtymä, autismi


Jaa linkki tähän kirjaesittelyyn

Julkaisutiedot

Uutisia Himalajalta
Mäkinen, Raine
Kuvat: Markku Metso
Pituus: 344 300
Lukuaika: 5 tuntia 15 min
ISBN 978-952-5881-00-4 (EPUB)

Ilmainen lukunäyte

EPUB-muotoinen lukunäyte on luettavissa lukulaitteilla sekä tietokoneilla, taulutietokoneilla ja älypuhelimilla, joihin on asennettu EPUB-lukuohjelma.

Tietokoneella lukemiseen suosittelemme Adobe Digital Editionsia. Ohjelma on englanninkielinen.

EPUB
EPUB

Lataa, noin 579 kt


EPUB
HTML

Avaa selaimessa


Lataa omaksi jälleenmyyjältäsi

EPUB-muotoinen kirja lukulaitteille, taulutietokoneille, tietokoneille ja älypuhelimille:

eLibris
Elisa Kirja
Ellibs
Fabula
iBookstore
Kirjalabyrintin latauskauppa

Raine Mäkinen
RAINE MÄKINEN (s. 1938, Helsinki)

Raine Mäkisen moneen kertaan palkittu tuotanto käsittää kolme vuosikymmentä. Kirjalabyrintti julkaisee hänen seitsemännen romaaninsa Uutisia Himalajalta syksyllä 2010.

Siviilielämässään Raine Mäkinen on toiminut kemistinä, työhygieenikkona ja aluetyöterveyslaitok...

Lue lisää »

TUOTANTO

AIV, romaani, 2011
Uutisia Himalajalta, romaani, 2010
Muotoilija, aforismeja, 2008
Lintumies ja miljonäärin tytär, romaani, 2008
Elämäni kuplassa, romaani, 2005
Voin jo paljon paremmin – Tšehov Badenweilerissa, romaani, 2004
Pohjakerroksen asukas, romaani, 1997
Askarteluhuone, näytelmä, 1988
Uppoava saari, romaani, 1981
Seitsemän tuolia, näytelmä, 1980
Kuuma syksy, romaani, 1974
Pää, farssi, 1970

RAINE MÄKISEN BLOGI

rmakinen.vuodatus.net


Mikä ja miksi?

Minua on ikäni kaiken vaivannut monien ihmisten taipumus salata huolellisesti, mitä todellisuudessa ajattelevat ja millaiseksi oikeastaan toivovat maailman muuttuvan.

Alituisesti törmää julkisuuden henkilöihin – ja joskus myös julkisuutta vältteleviin henkilöihin –, joille talouden mittarit ovat tärkeämpiä kuin oikeudenmukaisuuden ja tyytyväisyyden mittarit. Entä jos tällaiset ihmiset puhuisivat kerrankin suunsa puhtaaksi ja ryhtyisivät kasvattamaan nuorisoa todellisten aatteittensa mukaisesti? Rikollisuus on johdonmukainen seuraus monista sellaisistakin periaatteista, joita pidetään ihan soveliaina ja kannatettavina.

Tämä kuulostaa vakavalta ja sitä se onkin. Mutta kirjani ei ole vakava, kaikkea muuta. Ensimmäistä kertaa olen yrittänyt huvittaa tosissani, ainakin paikoitellen.

Elokuussa 2010
Raine Mäkinen