// Kirjailijat // Tammelin, Anne // Kirjailijaluotain

Tammelin, Anne // Kirjailijaluotain

Tammelin, Anne

Miksi kirjoitat?
– Siinä on jotain taianomaista, kun tarinallaan saa toisen nauramaan tai haukkomaan henkeään. Aivan kuin jokainen hymähdys tai pyrskähdys olisi käteen ojennettu pysti. Lisäksi kirjoittaminen on halvinta mahdollista terapiaa.


Mitä haluat sanoa tai aiheuttaa kirjoittamalla?
– En ole koskaan halunnut kirjoittaa mitään pientä, vaan tavoitteena on täystyrmäys. Veriveljet on kuin vampyyrikirjojen iso paha susi tai ainakin ruma serkku. Historiallinen ja iso.


Miten toivoisit, että kirjoittamaasi luetaan?
– Antaudu tai sinut otetaan väkisin.


Kypsytteletkö, suunnitteletko, kirjoitatko pitkään?
– Istun alas ja kirjoitan muutaman rivin. Se joko lähtee siitä tai sitten ei. Kypsyttelyä tapahtuu usein myös kirjoittamisen yhteydessä, kaikkea kirjoitettua ei tarvitse eikä pidäkään julkaista.


Inspiroivatko toisten aikaansaannokset tai ilmiöt sinua?
– Elän vahvasti aistien maailmassa, joten voin inspiroitua enemmän hyvästä pihvistä kuin toisen kirjoittamasta kirjasta. Kaverit ovatkin vitsailleet, että olen jäänyt kiinni oraalivaiheeseen. Kaukanahan ei totuudesta olla, kirjoitanhan vampyyreista.


Millaisessa ympäristössä tai tilassa kirjoitat?
– Kirjoituspöydän ääressä, oli se kirjoituspöytä sitten missä tahansa. Matkalla syntyvät ideat kirjataan muistikirjaan.


Mikä on erityinen voimavarasi tai voimavarat, joilla kirjoitat?
– En erityisesti tarvitse inspiraatiota kirjoittaakseni. Kirjoitan paljon, ja kun sitä vain jatkaa, niin väkisinkin mukaan eksyy kultahippusia. Ilman sitkeyttä ja innostusta ei luonnollisesti pärjää. Mielestäni ei ole niinkään tärkeää kirjoittaa siitä mistä tietää, kuten joskus neuvotaan, vaan siitä mitä rakastaa.


Kirjoittamisen valo- ja varjopuoli?
– Kirjoittaminen on valo, mutta sen avulla voi houkutella esille omia varjojaan.


Tarvitsetko vastapainoa kirjoittamiselle?
– Kirjoittaminen on vastapainoni.
Medialle
Ota yhteyttä
Palaute

Ajankohtaista
Tiedot viimeisimmistä ja tulevista uutuuksista. Mitä on tapahtunut, mitä on tapahtumassa? Missä kirjailijat kuuluvat ja näkyvät? Satunnaisina herkkupaloina tarjoilemme myös kolumneja, kirjeitä ja muuta pikkunaposteltavaa.Kirjat
Kirjaesittelyt lukunäytteiden kera. Puhuttelevia sisältöjä oivaltavassa muodossa. Kirjalabyrintin syväkirjoissa tarina saa uusia ulottuvuuksia. Kirjat saatavilla sekä jälleenmyyjiltä että suoraan meiltä.Kirjailijat
Tutustu kirjailijoihimme. Pikkufaktojen lisäksi kirjailijaluotain paljastaa kirjoittamisen taustoja. Täältä löydät myös linkit blogeihin ja kotisivuille. Herättikö kirja kysymyksiä, haluatko lähettää kiitoksen tai kannustuksen sanan kirjailijalle?Kirjoittajille
Etsimme jatkuvasti uusia käsikirjoituksia kustannusohjelmaamme. Oli lajisi sitten perinteinen romaani tai hyperromaani, voimme tarjota töillesi julkaisukanavan. Kokeile rajojamme; me ilahdumme ideoista, jotka voivat tehdä kirjallisuuden kenttää monimuotoisemmaksi.Kustantamo
Kirjalabyrintti on digitaaliseen kaunokirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Haluamme tuoda lukijoille teoksia, joissa muodon ja sisällön yhteistoiminta nousee uudelle tasolle. Toteutamme tehtäväämme kirjailijan yhteistyökumppanina ja palvelijana.
RSS-syöte Äänisyöte Uutiskirje Twitter Facebook

Tilaa Kirjalabyrintin RSS-syöte tai uutiskirje tai seuraa meitä Facebookissa tai Twitterissä.


© 2010 Kustannusyhtiö Kirjalabyrintti | Puhelin: 045 312 1970 | Sähköposti: kirjalabyrinttikirjalabyrintti