// Kirjailijat // Kuivakari, Seppo // Kirjailijaluotain

Kuivakari, Seppo // Kirjailijaluotain

Kuivakari, Seppo


Miksi kirjoitat?
– Sanataiteen historia on osa sivistystämme, humanismin keskeisiä elämänlähteitä. Mielestäni ei ole juuri mitään jalompaa kuin työskennellä elämämme filosofisten, kulttuurihistoriallisten sekä taiteellisten kysymysten kanssa. Kirjallisuudella on oma, erityinen kykynsä kysyä näitä kysymyksiä.


Mitä haluat sanoa tai aiheuttaa kirjoittamalla?
– Kuten teksteistäni huomaa, suoranaista sanomaa ne eivät sisällä. Tutkimalla sanomisen tapoja niissä mielestäni kuitenkin kiinnitetään huomio tärkeisiin asioihin: miksi ja miten jotkut asiat ovat tärkeitä?


Miten toivoisit, että kirjoittamaasi luetaan?
– Lukemiseen pakottamatta. Pakottamatta itseään valmiisiin tulkintoihin, valmiisiin lukemisen kulmiin. Satujen ja tarinoidenkin kulttuuriset muodot vaihtelevat, niiden funktioista puhumattakaan.


Kuinka tyylisi on muotoutunut?
– On sanottu, että tyyli perustuu aina johonkin ainutlaatuiseen konfiguraatioon. Työssäni yliopisto-opettajana ja -tutkijana kohtaan alituiseen tyylin ongelman, kaikki älyllisen ja aistimillisen keskinäiset jännitteet. Jos kysymykseen vastaisi vastakysymyksellä ”millaiseksi tyyli on muotoutunut”, on kustannustoimittajan toteamus hyvin lähellä tai oikeastaan tyylini ytimessä, kyseessä kun ei ole – yllä kuvatun jännitteen vuoksi – ajatellut unenomaiset kuvat vaan unenomaisesti ajattelevat kuvat. Puhumme nyt varmaankin surrealismista. Tämä kirjoittamisen metodi vastaa mielestäni lopulta myös kysymykseen siitä, miten tyylini on muotoutunut.


Kypsytteletkö, suunnitteletko, kirjoitatko pitkään?
– Kun tekstejäni ajattelee kokonaisuutena, ne pidättyvät pääsääntöisesti merkityksistä. Sama koskee kirjoittamista; kirjoitan viiveellä ja viiveissä.


Inspiroivatko toisten aikaansaannokset tai ilmiöt sinua?
– Luonnollisesti. Myös kaanonista poiskirjoittaminen, kuten myös kulttuurin muodot sanataiteen ulkopuolella.


Millaisessa ympäristössä tai tilassa kirjoitat?
– Kun kirjoittamiseni pohtii oman rakentumisensa ehtoja, se pohtii samalla kirjallisuutta, ei ainoastaan sisällöllisenä kysymyksenä, vaan kysymällä myös miten se on kirjallisuutena. Kuten e-kirja. Kirjoitan monin välinein eri kirjoittamisen tiloissa. Eri välineet ”kirjoittavat” eri tavoin.


Mikä on erityinen voimavarasi tai voimavarat, joilla kirjoitat?
– Mielikuvitus.


Kirjoittamisen valo- ja varjopuoli?
– Kirjoittamisen kokemus ei ole binäärinen. Se on sekä sairaus että lääke, mukaillakseni tässä kuuluisaa farmakonin ajatusta.


Tarvitsetko vastapainoa kirjoittamiselle?
– Vertaa edellä olevaan. Kirjoittaminen on aina oma vastapainonsa.
Medialle
Ota yhteyttä
Palaute

Ajankohtaista
Tiedot viimeisimmistä ja tulevista uutuuksista. Mitä on tapahtunut, mitä on tapahtumassa? Missä kirjailijat kuuluvat ja näkyvät? Satunnaisina herkkupaloina tarjoilemme myös kolumneja, kirjeitä ja muuta pikkunaposteltavaa.Kirjat
Kirjaesittelyt lukunäytteiden kera. Puhuttelevia sisältöjä oivaltavassa muodossa. Kirjalabyrintin syväkirjoissa tarina saa uusia ulottuvuuksia. Kirjat saatavilla sekä jälleenmyyjiltä että suoraan meiltä.Kirjailijat
Tutustu kirjailijoihimme. Pikkufaktojen lisäksi kirjailijaluotain paljastaa kirjoittamisen taustoja. Täältä löydät myös linkit blogeihin ja kotisivuille. Herättikö kirja kysymyksiä, haluatko lähettää kiitoksen tai kannustuksen sanan kirjailijalle?Kirjoittajille
Etsimme jatkuvasti uusia käsikirjoituksia kustannusohjelmaamme. Oli lajisi sitten perinteinen romaani tai hyperromaani, voimme tarjota töillesi julkaisukanavan. Kokeile rajojamme; me ilahdumme ideoista, jotka voivat tehdä kirjallisuuden kenttää monimuotoisemmaksi.Kustantamo
Kirjalabyrintti on digitaaliseen kaunokirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Haluamme tuoda lukijoille teoksia, joissa muodon ja sisällön yhteistoiminta nousee uudelle tasolle. Toteutamme tehtäväämme kirjailijan yhteistyökumppanina ja palvelijana.
RSS-syöte Äänisyöte Uutiskirje Twitter Facebook

Tilaa Kirjalabyrintin RSS-syöte tai uutiskirje tai seuraa meitä Facebookissa tai Twitterissä.


© 2010 Kustannusyhtiö Kirjalabyrintti | Puhelin: 045 312 1970 | Sähköposti: kirjalabyrinttikirjalabyrintti