Valon kääntöpiiri
Surrealistisia allegorioita

Kansikuva (EPUB)
Arvio
3 arviota
Valon kääntöpiiri
Seppo Kuivakari

”Siihen aikaan kun maa lopetti puhumisen vainajien äänellä ja ihmisen käyttökelpoisille ajatuksille alkoi löytyä tilaa, lähti kolportööri pitkälle matkalleen vuorten ylitse.”

Seppo Kuivakarin ainutlaatuinen ajatusmaailma piirtyy lukijan mieleen kiehtovina ja monitulkintaisina kuvina. Surrealismi yhtyy satuun, uni tunkeutuu valveeseen, henkinen läpäisee aistillisen.

Valon kääntöpiiri on lyhytproosakokoelma, joka laajenee lukijan mielessä lukemattomien viittausten kautta. Kulttuurihistoria ja filosofia ovat kirjoittautuneet arvoitusten muotoon. Kielikuvat ovat hurmaavan hämmentäviä, unen logiikka luo avoimia ja epävakaita merkityksiä. Kuin lukijan silmät avautuisivat tietoisuuden tuolle puolen.

Seppo Kuivakari toimii mediakulttuurin opettajana ja tutkijana Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Valon kääntöpiiri on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa.

Avainsanat: lyhytproosa, novellit, sadut, kultuurihistoria, filosofia, taide, allegoriat, surrealismiJaa linkki tähän kirjaesittelyyn

Julkaisutiedot


Valon kääntöpiiri
Kuivakari, Seppo
Kuvat: Andrew Polushkin (kansi)
Pituus: 46 665 merkkiä
Lukuaika: 43 min
ISBN 978-952-5881-11-0 (EPUB)ilmainen lukunäyte

EPUB-muotoinen lukunäyte on luettavissa lukulaitteilla sekä tietokoneilla, taulutietokoneilla ja älypuhelimilla, joihin on asennettu EPUB-lukuohjelma.

Tietokoneella lukemiseen suosittelemme Adobe Digital Editionsia. Ohjelma on englanninkielinen.

EPUB
EPUB

Lataa, noin 500 kt


HTML
HTML

Avaa selaimessaLataa omaksi jälleenmyyjältäsi

EPUB-muotoinen kirja lukulaitteille, taulutietokoneille, tietokoneille ja älypuhelimille:

eLibris
Elisa Kirja
Ellibs
Fabula
Google Play
iBookStore
Kirjalabyrintin latauskauppa

Seppo Kuivakari
SEPPO KUIVAKARI (s. 1962)

Seppo Kuivakaria ei realismi tyydytä, vaan todellisuuden tulkintana häntä puhuttelevat enemmän satujen, myyttien ja allegorioiden historialliset muodot ja mahdollisuudet.

Seppo Kuivakari toimii tutkijana ja audiovisuaalisen mediakulttuurin opettajana Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa. Tutkijana hän on syventynyt erityisesti teknologioiden kulttuuri...

Lue lisää »

TUOTANTO

  • Hyönteisten epilogi, lyhytproosakokoelma, 2016
  • Valon kääntöpiiri, lyhytproosakokoelma, 2012
  • Mediaekologia, 2008
  • Mobiilikulttuuri, (et al.) 2006
  • Keholliset käyttöliittymät, (et al.) 1999